Een tienermeisje van zestien dat zich vorige week maandag van het leven beroofde, heeft dat volgens haar familie gedaan omdat ze zwaar gepest werd op school. Haar 14-jarige broer is een antipestgroep op Facebook gestart. Het parket neemt de zaak heel ernstig.

Lisa L. was een leerlinge van de Handelsschool in Sint-Joris Gent. Vorige week pleegde de amper zestienjarige tiener zelfmoord. Haar broer Thibault doet nu een emotionele oproep op Facebook om zulke drama's in de toekomst te vermijden. "Mijn zus is uit het leven gestapt door pesterijen. Help mij ervoor te zorgen dat het voor iemand anders NIET te laat is." Er kwamen al meer dan duizend reacties op deze antipestgroep van Thibault L.

"Mijn bedoeling is om tegen pesterijen in te gaan zodat je beseft hoever het kan leiden, want Lisa is zeker niet de enige en er komen er altijd bij", aldus nog Thibault op Facebook. "KOM OP TEGEN PESTEN! ZEG STOP!", luidt het strijdlustig.

Het parket van Gent voert een onderzoek naar wat er precies gebeurd is die fatale derde oktober, en vooraal ook daarvë³ë³r. Ook volgens de ouders van het slachtoffer is het zeker niet uitgesloten dat er een verband bestaat tussen de zelfdoding en de pesterijen op school.

Het pesten werd nooit gemeld bij de politie maar wel aangekaart op school. Het parket onderzoekt nu wie er welke verantwoordelijkheid draagt in deze tragedie. (jv)

 

10/10/11 10u55

#####

 

18-10-2011

Weer zelfmoord tiener na gepest

Opnieuw heeft een homo-tiener zich van het leven beroofd omdat hij niet langer was opgewassen tegen het gepest en getreiter van leeftijdsgenoten.

Dit keer gaat het om de 15-jarige Jamie Hubley uit Canada. Op zijn weblog had hij vrijdag laten weten dat hij kapot was gegaan aan het geïntimideer in zijn omgeving. Hij schreef letterlijk: "Im tired of life really. It's so hard, I'm sorry, I can't take it any more."

Jamie was depressief en had zijn hartsvriendin vaak gezegd dat hij zich alleen voelde op school en erg verlangde naar een vriendje.

Zijn aangeslagen vader zei: "Het gepest is duidelijk een doorslaggevende factor tot wat Jamie tot zijn wanhoopsdaad dreef. We vragen iedereen er aan mee te werken dat elke vorm van gepest en getreiter in onze samenleving en vooral op scholen wordt aangepakt. Als je jong bent, ben je al erg kwetsbaar door alle druk van het dagelijkse leven. Als de stress van pesterijen er dan nog eens bijkomt, kan dat teveel zijn. Wij hopen dat niet nog meer families de ondragelijke pijn moeten lijden van je kind op deze manier moeten verliezen. Geen enkel kind zou moeten leren leven met depressies en haat omdat ze misschien anders zijn."

Vorige maand beroofde de Amerikaanse tiener Jamey Rodemeyer (14) zich om dezelfde redenen van het leven. Zijn dood leidde in de VS tot een hernieuwde oproep om maatregelen tegen pesterijen op scholen.

 

#####