Liefdesverdriet heeft zelfde effect als drugsverslaving

 

De pijn die de hersenen ervaren bij liefdesverdriet komt in hetzelfde gebied voor dat verantwoordelijk is voor verslavingen, daarom concluderen de onderzoekers dat het beëindigen van een relatie gelijkaardig is aan een cocaïneverslaving.

Hersenen
De onderzoekers bestudeerden de hersenen van 15 heteroseksuele mannen en vrouwen die gedumpt werden door hun partners. Ze hadden allemaal erg veel liefdesverdriet, de meerderheid van de tijd dachten ze nog aan hun voormalige geliefde. Bij het onderzoek kregen ze een foto te zien van hun ex-partner, ze moesten vervolgens een wiskundige oefening maken om hun gedachten te verzetten. Achteraf kregen ze een foto van een bekend, neutraal persoon. Daaruit blijkt dat de foto's van de voormalige geliefde meer gebieden stimuleerden dan wanneer ze naar foto's van neutrale personen keken.

Cocaïneverslaving
"Deze beelden van de hersenen tonen gelijkenissen aan tussen een afwijzing op liefdesvlak en een cocaïneverslaving. De resultaten bevestigen de hypothese dat liefdesverdriet een bepaalde vorm van een verslaving is. Het verklaart ook waarom de gevoelens en gedragingen van een afwijzing zo moeilijk te controleren zijn. Het legt ook uit waarom dit bij sommigen kan zorgen voor stalking, moord, een depressie en zelfmoord.

Tijd heelt alle wonden
"Een relatiebreuk is een belangrijke oorzaak van zelfmoord en depressies. We weten hier weinig over. Maar nu blijkt dat het gelijkaardig is aan verslaafd zijn aan cocaïne", aldus onderzoeker Aron. "Daarnaast toont het onderzoek aan dat tijd alle wonden heelt. Het gebied dat verantwoordelijk is voor emotionele hechting was minder actief wanneer de deelnemers foto's van hun voormalige partners zagen." (ep)

 

carienkarsten

De onderzoeksresultaten uit Amerika verbazen Karsten overigens niet. Ze refereert aan
eerdere studies, waarin al was aangetoond dat mensen een verhoogd risico lopen om binnen
een jaar te sterven nadat hun geliefde is overleden. De psychotherapeut beschouwt de
cardiologische bevindingen uit Boston als een bevestiging van wat ze eigenlijk al wist: ,,Er is
een sterke samenhang tussen het hart en het emotionele brein. De schrik kë¡n je om het hart
slaan. Niet alleen bij wijze van spreken, ook letterlijk.''
Goed, het gebroken hart syndroom bestaat. Maar hoe nuttig is die wetenschap voor wie eraan
lijdt? Karsten heeft weinig bedenktijd nodig: ,,Ik ben daar heel blij mee. Wij hebben tot nu toe
veel te veel een cultuur van 'kop op, het leven gaat door' en 'voor hem 10 anderen'. Door dit
soort onderzoeksresultaten komt er hopelijk een einde aan het bagatelliseren van bijvoorbeeld
een onpeilbaar groot liefdesverdriet. Onomstotelijk is nu aangetoond hoezeer het lichaam
ontregeld kan raken na een traumatische ervaring. Dat vergroot dat de kans op erkenning van
de problemen. En zonder erkenning geen verwerking.''

www.carienkarsten.nl 

 

 

 

Luddevedu

Hoe lang luddevedu ook duurt, iedereen moet door een aantal verwerkingsfasen. In de psychologie worden er doorgaans vier gehanteerd: de schok, de ontkenning, de verwerking en de berusting. Carolien Roodvoets: "Op het moment dat de ene partner zegt dat hij of zij een einde aan de relatie wil maken, zal de ander een enorme schok ervaren die dagen tot weken kan duren. Denk maar na: je wereld staat op zijn kop. Mensen hebben het gevoel dat ze gek worden. Van onmacht, van ongecontroleerde woede, enorme huilbuien. Deze crisisfase is ook de gevaarlijkste fase. De tbs-klinieken zitten vol met mensen die in deze fase hun partner hebben vermoord."

 

Uit het boek van Jef Vermassen :

- Het ogenblik waarop de uitgebluste partner zijn voornemen bekendmaakt om de relatie op te blazen is delicaat. Als dit tactloos gebeurt, brutaal of onverschillig, kan het kwetsend overkomen. Het is een verrassende donderslag, en van donderslag naar doodslag is soms maar een kleine stap!

- Jef Vermassen verwijst hier ook naar professor Hoefnagels, hoogleraar criminologie aan de universiteit van Rotterdam die zegt dat degene die het initiatief neemt tot scheiden, verantwoordelijk is voor de wijze waarop hij of zij meedeelt dat het samenleven beëindigd wordt. Hij zegt : een verkeerde melding kan traumatische gevolgen hebben!

http://www.scheidingsconsulenten.be/Portals/3/brochure-de%20scheidingsmelding.pdf

 

 

Student pleegt zelfmoord door gebroken hart

25/03 Een 22-jarige student uit Waregem is woensdag uit een raam gesprongen op de EHSAL Hogeschool in Brussel. Hij was op slag dood. Liefdesverdriet was wellicht de oorzaak van deze wanhoopsdaad.

De student, Kristof, bevond zich alleen in een klaslokaal op de vijfde verdieping. Hij sprong uit het raam rond 14 uur, op het moment dat de lessen weer zouden beginnen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar een reanimatie was niet meer mogelijk.

Kristof kwam terecht op het binnenplein naast de cafetaria. "Verschillende studenten en docenten waren getuige van de wanhoopsdaad van de jongen", zei de woordvoerder van de Brusselse politie.

De student Handelswetenschappen pleegde wellicht zelfmoord uit liefdesverdriet want naast een afscheidsbrief werden ook verschillende liefdesbrieven gevonden. Kristof had nog maar enkele maanden te gaan op de EHSAL Hogeschool.Yasmine stapt uit het leven

Liefde
"De hele wereld mag weten dat ik in de zevende hemel ben", verkondigde Yasmine toen. "Marianne is de liefde van mijn leven. Wat ik voor haar voel, heb ik nog nooit voor iemand gevoeld. We hebben allebei al heel wat meegemaakt en we proberen er nu samen iets moois van te maken".

Breuk
Op 9 maart 2007 werd hun dochter Ella-Louise geboren. Het was Marianne die het meisje gedragen had. In april van dit jaar hebben de twee hun relatie na 8 jaar, waarvan 6 jaar huwelijk, verbroken.

"De beproevingen die ieder koppel moet doorstaan - te weinig tijd voor elkaar, de jachtigheid van het leven - hebben het paar uiteen gedreven en er lijkt geen weg meer terug", analyseerde Dag Allemaal.

Het weekblad Story schreef deze week nog dat Yasmine mogelijk ook haar job zou verliezen. "De presentatrice is erg vermagerd, en was de laatste weken steeds minder present op het scherm", schreef het weekblad.

Bezorgde vrienden
Volgens de geruchten ligt de relatiebreuk aan de basis van haar dood. Na de bekendmaking van de breuk leek het voor vrienden en collega's slecht te gaan met Yasmine. "We maakten ons allemaal zorgen om haar, maar het leek dat ze goed werd opgevangen door haar vrienden", verklaarde een aangeslagen Geena Lisa op het radionieuws.

 

 


Mannelijk model pleegt zelfmoord tijdens Fashion Week

 

Mannenmodel Tom Nicon, de nieuwe muze van het modehuis Burberry, pleegde zelfmoord door uit zijn appartement te springen. Het bericht werd zopas de wereld ingestuurd. Het model stond ingeschreven om te defileren tijdens de Fashion Show van Versace naar aanleiding van de modeweek in Milaan.

Verslagen

De modewereld reageert verslagen op het bericht. De jongen werkte ooit bij Burberry, Louis Vuitton, Versace en Hugo Boss. De dag van de zelfmoord, zou de jongen zelfs nog een pasbeurt hebben gehad. Donatelle Versace: "Niemand kon vermoeden dat Tom met zulke gedachten rondliep. Hij leek perfect normaal en kalm. We zijn allemaal verschrikkelijk triest".

Liefdesverdriet

De organisateren van de Milanese Fashion Week betreuren het overlijden en overwegen een herdenkingsmoment. De reden van het overlijden is nog onduidelijk. Geruchten doen de ronde dat de jongen al lange tijd depressief was, vooral na de breuk met zijn Italiaanse vriendin. (lvl)

Kandidaat realityserie pleegt zelfmoord

Een deelnemer aan de Franse realityserie "Trompe-moi si tu peux" ("Bedrieg me als je kan"), vergelijkbaar met het Nederlandse Temptation Island, heeft zelfmoord gepleegd. De 32-jarige Jean-Pierre, bijgenaamd "Jipé", deed mee aan het programma van de Franse zender M6 met zijn 25-jarige vriend Ange. Het homostel komt uit Perpignan, in het zuidoosten van Frankrijk.

De opnames voor het televisieprogramma vonden afgelopen april plaats in de Dominicaanse Republiek. De eerste aflevering zou morgenavond worden uitgezonden, maar is vanwege de dood van Jean-Pierre geschrapt uit het uitzendschema, heeft M6 laten weten. Of de serie überhaupt nog uitgezonden wordt, is onduidelijk.

 

Jean-Pierre is in de nacht van maandag op dinsdag dood gevonden in zijn appartement. Hij heeft zichzelf opgehangen. Op zijn antwoordapparaat liet hij een boodschap achter, waarop hij zei dat hij niet langer op deze wereld wilde leven, en dat dat de schuld was van Ange. Wat zich precies heeft afgespeeld tussen de twee op de Dominicaanse Republiek is niet bekend. Het programma "Trompe-moi si tu peux" is een soort relatietest vol verleidingen. De winnaar van de serie wint 39.000 euro.

#######

 

Bob Geldof was zo wanhopig toen zijn vrouw Paula Yates hem in 1995 verliet voor INXS-zanger Michael Hutchence dat hij op het punt stond zich van het leven te beroven. Geldof en Yates waren toen twintig jaar samen.

Paula Yates en Bob Geldof.

 

"Ik maakte toen een lijst met redenen om verder te leven. Daar stond slechts één reden op: de kinderen", verklaarde Geldof in een radiointerview. Geldof en Yates kregen samen drie dochters: Pixie, Peaches en Fifi. Yates kreeg nog een dochter van Hutchence, Tiger Lily, over wie Geldof ook het voogdijschap verwierf.

Mist van verdriet
"Ik was depressief, erger zelfs. Toen Paula wegging, was ik wanhopig. Ik hield zielsveel van haar en ik begreep niet waarom ze me verliet. Ik had het niet zien aankomen, en plots belandde ik in een dikke mist van verdriet. Mijn hoofd zat vol verlies. De maanden verstreken, maar het beterde niet. Ik ging dan in de kelder wat in een microfoon zitten mompelen, urenlang. De pijn was zo intens dat ik 's nachts huilend wakker werd. Als ik al in slaap raakte".

"Ik maakte ook een lijst waarom ik uit het leven zou stappen. Dat was een lange lijst. Toen belde ik een vriend en vertelde hem hoe ik me voelde. Die is meteen langsgekomen en heeft me de idee zelfmoord te plegen uit mijn hoofd gepraat".

Overdosis heroïne
Geldof verklaart ook dat hij enige troost vond in muziek maar pas echt terug levensvreugde kende toen hij zijn huidige partner ontmoette, de Franse actrice Jeanne Marine.

In 2000 overleed Paula Yates aan een overdosis heroïne, ze was 41. Drie jaar eerder had Hutchence zichzelf verhangen in een hotelkamer. (bang/lb)

#####

Zelfdoding Chris Aerts :

 

Via de media (via de tante van Chris) wordt beweert dat het programma van de VTM 'mijn restaurant' aan de basis ligt van de zelfdoding van Chris .

Nochtans zijn er heel wat aanwijzingen dat het wel de relatiebreuk zou kunnen zijn die aan de basis ligt.

Volgens de tante zou Wendy haar opgebeld hebben kort na de scheiding om haar te vragen om Chris wat in de gaten te houden.

In zijn afscheidsbrief : "Na de zoveelste mislukte poging om alles terug op rails te krijgen, geef ik het op"

Het feit dat hij zegt : "dat kutprogramma heeft mij kapot gemaakt", bedoeld hij misschien "dat kutprogramma heeft mijn huwelijk kapot gemaakt".

 

Op zijn facebook stond het volgende : Someday you're gonna regret losing me. I promise

#####

Dale Roberts beroofde zich van het leven.

Over het Kanaal hebben de Britse tabloids weer een vette kluif aan de familie Terry. Dale Roberts, de 24-jarige Engelse doelman van amateurclub Rushden & Diamonds FC, heeft zich begin deze week verhangen nadat zijn vriendin het bed had gedeeld met gewezen ploegmakker Paul Terry, de oudere broer van Chelsea-verdediger en schuinsmarcheerder John Terry.

Bij Rushden & Diamonds maakten ze zich dinsdag plots grote zorgen. Roberts was immers niet komen opdagen voor de FA Trophy-match tegen zijn ex-ploeg Eastwood Town. Roberts' verloofde Lindsey Cowan kreeg eveneens argwaan, maar stond voor een gesloten deur. De politie trof even later het levenloze lichaam aan van de doelman.

"We zijn allemaal in shock", klinkt het bij de club uit de Blue Square Bet Premier. "Dale was een fantastische jongen, een echte gentleman, gewoon de lieveling van het publiek. Hij was ook goed op weg om een mooie carrië¨re uit te bouwen. Vorig seizoen werd hij nog verkozen tot speler van het jaar. Dit is een drama." Als gevolg van de zelfmoord werden al twee wedstrijden afgelast.

"Nieuwe Wayne Bridge"
Het koppel ging in mei uiteen, toen duidelijk was geworden dat Cowan in de koffer was gedoken met Paul Terry. De 25-jarige vrouw trok terug bij haar ouders in, maar kreeg wroeging. Op haar knieën keerde ze terug bij Roberts, die haar een laatste kans gaf. Ondanks de propere lei kon de jonge sluitpost niet leven met de gedachte "de nieuwe Wayne Bridge te zijn".

Bridge is de bekende Engelse international van Manchester City die het voorbije jaar ook al de Britse tabloids haalde nadat bleek dat mede-international en voormalig Chelsea-ploeggenoot John Terry, de broer van Paul dus, Bridges vriendin Vanessa Perroncel zwanger had gemaakt. Perroncel liet toen een abortus uitvoeren. (dea)

#####

 In Florennes (in de provincie Namen) heeft een man de vriend van zijn ex-partner doodgeschoten. De Franstalige zender RTL meldt op zijn website dat de dader een politieman was.


De man zou rond 14 uur met een wapen een winkel binnengevallen zijn, waar hij de vriend van zijn ex neerschoot. De dader zou zelf gewond geraakt zijn door een afketsende kogel. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Het parket van Dinant begaf zich ter plaatse.

Een moeilijk scheiding zou aan de basis liggen van het drama. (belga/adv) 

 

#####

Nick Van Gils, een 26-jarige leerkracht van het Sint-Claracollege in Arendonk, heeft in het Kempische Retie zijn tienerliefje C.G. (16) neergestoken met een mes. Wat verderop reed hij zich met zijn Clio te pletter tegen een boom. De wagen vatte vuur en de man verkoolde. Vermoedelijk ligt een relatiebreuk aan de basis van het drama.

Nick Van Gils. Nick Van Gils, uit Ravels, had het meisje gisterenmiddag naar een verdoken plekje in Retie gelokt. Volgens gerechtelijke bronnen had de leraar en tennistrainer een relatie met de tiener, die met haar hondje naar de afspraak ging, niet ver van haar huis. Het meisje zou de relatie met de leerkracht recent beëindigd hebben en de man kon dat maar moeilijk verwerken. Hij stak de zestienjarige met een mes neer en scheurde weg in zijn Renault Clio.

Het meisje bloedde hevig en was zwaargewond, maar ze bleef bij bewustzijn. Ze kon de naam van haar aanrander noemen en werd overgebracht naar de spoeddienst van het Heilig Hartziekenhuis. Het gerecht wil niks kwijt over de gezondheidstoestand van de zwaar toegetakelde tiener.

Van Gils reed in volle vaart met zijn auto tegen een boom in de Kasteelstraat in Postel. De Clio schoot meteen in brand en de leraar kon niet meer gered worden. Het is nog niet duidelijk of het om een ongeval of om zelfmoord ging. Het parket van Turnhout kwam ter plaatse. (jv)

21/12/10 08u27 

#####

HLN UPDATE Op de hoek van de Langestraat en de Koopmanstraat in Brugge is vanmiddag een 34-jarige vrouw doodgestoken door haar ex-man. De 36-jarige dader, afkomstig uit Beernem, is opgepakt en wordt momenteel ondervraagd door de politie. Dat bevestigt het parket van Brugge.

 

Het koppel was sinds kort uit elkaar. Rond 11 uur waren ze allebei op het vredegerecht in Brugge om een regeling te treffen voor hun vier kinderen. De feiten gebeurden na de zitting aan de bushalte in de Langestraat, niet ver van het gerechtsgebouw. Terwijl de vrouw op de bus wachtte, kwam de man aangereden met zijn bromfiets. Hij bracht haar om het leven met vier messteken. Omstanders, en later de hulpdiensten, probeerden de vrouw nog tevergeefs te reanimeren.

De man kon op de plaats van de feiten opgepakt worden door de politie. Hij kwam nog niet in aanraking met het gerecht. Hij wordt donderdagvoormiddag voor de onderzoeksrechter geleid op beschuldiging van moord. (belga/tma)

#####

woensdag 23 februari 2011.

WESTERLO/GEEL - De echtgenoot van Carine Vangeel (46) uit het Kempense Tongerlo, die zich heeft verhangen, heeft bekend dat hij haar afscheidsbrief heeft geschreven. Haar twee kinderen zijn woest: 'Hij heeft haar de dood ingejaagd. Zijn vorige vrouw heeft hij ei zo na vermoord.'

 

De kinderen en schoonkinderen namen intussen hun intrek bij hun vader. 'Ze zijn hun moeder kwijt en kwijnen weg. Mijn dochter is in therapie', zegt Marc. 'We beweren niet dat Luc letterlijk een handje heeft toegestoken, maar hij heeft Carine wel zo ver gekregen dat ze geen keuze meer had.'

#####

zo 27 mrt 2011, 19:57

Ex Jordan wilde zelfmoord plegen

 

van onze redactie

 AMSTERDAM - Alex Reid, de ex-man van de Britse stoeipoes Jordan, dacht aan zelfmoord nadat hij door haar werd gedumpt.Alex en Jordan in betere tijden.Alex en Jordan in betere tijden.Foto: BrunoPress/Wenn

Dit meldt News of The World.Alex: "Ik was eerst ongelooflijk woest en werd daarna ziek. Ik kreeg last van depressieve gevoelens. Ik ben doorgaans een vechter maar de scheiding van Jordan heeft me helemaal leeggezogen. Toen ik het dieptepunt had bereikt dacht ik aan zelfmoord."

De kooivechter/realitytv-ster vervolgt: "Dat ik dit soort gevoelens had is verschrikkelijk want ik barst normaal van de energie."

Over zijn ex Jordan, die inmiddels alweer met een nieuwe man is gespot, zegt Alex: "Het is ontzettend vernederend om de vrouw met wie ik nog steeds getrouwd ben en nog steeds van hou, met een ander te zien."

Alex mag dan wel getergd worden door zijn ex, hij zal na zijn scheiding van Jordan een flink wat zakgeld meekrijgen. Hij zou minimaal 6 miljoen pond van haar hebben geëist, een flinke pleister op zijn wonde.

##### 

In het Antwerpse Deurne heeft een man vanmiddag zijn echtgenote doodgestoken. De dienst Slachtofferhulp ontfermt zich over de kinderen van het koppel. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Het gezinsdrama vond in de vroege namiddag plaats aan de De Francqueslei in Deurne. Het zou gaan om een man van 52 en een vrouw van 49 jaar. De man is opgepakt. Over de precieze omstandigheden is verder niets bekend. (belga/tma)

 

30/03/11 16u35

#####

26/04 De Brit James Hewitt wilde zelfmoord plegen nadat er een einde kwam aan zijn affaire met wijlen prinses Diana. Dat maakte hij bekend tijdens een interview.

De voormalige militair en de Britse prinses hadden vijf jaar lang een geheime relatie. Daar kwam in 1992 een einde aan. Hewitt wilde toen een einde aan zijn leven maken.

"Ik nam mijn spullen en wilde met de ferry naar Frankrijk gaan. Daar wilde ik mezelf doodschieten. Mijn moeder wilde absoluut met me mee gaan. Als ze dat niet had gedaan, had ik wellicht zelfmoord gepleegd", verklaarde hij.

 

Prinses Diana kwam in 1997 om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs. Hewitt mist haar naar eigen zeggen nog altijd maar is verder gegaan met zijn leven.

#####

Een Brits tienermodel is om het leven gekomen nadat ze op paasmaandag in het zuiden van Wales onder een trein terechkwam. Er wordt uitgegaan van zelfmoord.

De zestienjarige blondine Gabby Joseph had alles mee om het te maken in het internationale modellencircuit. Maar maandag pleegde ze meer dan waarschijnlijk zelfmoord, toen ze op de sporen van het lokale treinstation in haar buurt in Briton Ferry aangereden werd door een trein. De politie heeft een onderzoek ingesteld dat al snel leidde naar Facebook, waar haar laatste boodschap verwijderd werd. In een andere boodschap, die naar haar modellenwerk zou verwijzen, schreef ze: "Om onvervangbaar te zijn, moet men altijd verschillend zijn."

I love everyone
Volgens een vriendin die ook in de modellenwereld zit, Nyane Lebajoa, had Gabby op Facebook gepost dat ze "iedereen ging missen, maar dat ze dit voor zichzelf moest doen. I love everyone". Nadat ze dat bericht postte, probeerden velen haar te bereiken omdat ze nog nooit zo'n verontrustende post van haar gelezen hadden. Tevergeefs. Volgens Nyane had Gabby het halfweg april uitgemaakt met haar vriend, waarmee ze een jaar samen was.

Niet depressief
Gabby, 1 meter 62, was de dochter van kapster Julie (41) en Kerry (43). "Gabby vertoonde geen signalen van een depressie. We hebben het raden naar de juiste omstandigheden van haar dood", aldus Carolyn Gammon, een tante van Gabby. "We weten alleen van haar boodschap op Facebook die is verwijderd. We vragen haar vriendenkring om online niet al te veel op te rakelen."

"Ze was het mooiste meisje ter wereld, zowel wat betreft innerlijk als uiterlijk", sprak haar moeder Julie in de Engelse krant 'The Sun'. "Niets kan de pijn en ontreddering die we nu voelen verzachten." Tientallen vrienden lieten bloemen achter aan de poorten waar Gabby school liep. (odbs)

 

28/04/11 10u37

#####

 04 augustus 2011, 08:34

Verdachte: "Moord was zelfmoord"

De man die eind januari dood werd gevonden in Leidschendam heeft zichzelf doodgestoken. Dat zegt zijn vriendin die verdacht wordt van het vermoorden van het slachtoffer. De vrouw moest woensdag voor de rechter verschijnen.

Zij pakte eind januari bij een ruzie in een woning aan de Dr. van der Ledestraat een mes. De vrouw beweert nu dat de man het mes afpakte en zichzelf er mee in de borst stak. Hij zou depressief zijn geweest.

Eerder schreef de verdachte in een nooit verzonden sms dat ze haar vriend had doodgestoken, maar daar kon ze zich tijdens de rechtszaak niets meer van herinneren.

De zaak wordt op 17 augustus voortgezet.

#####

In het Oost-Vlaamse Okegem, een deelgemeente van Ninove, heeft een man zijn vriendin enkele uren gegijzeld. Dat melden de hulpdiensten. Hij bedreigde haar met een mes, maar gaf zich uiteindelijk over.

De exacte omstandigheden van de feiten zijn nog niet duidelijk, maar de man gijzelde zijn vriendin in hun woning in Okegem. Hij had een mes, maar de vrouw raakte niet gewond. Toen de speciale eenheden van de politie de woning binnengingen, gaf de man zich zonder incidenten over. De verdachte zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. (belga/vsv)

 

05/08/11 00u41

#####

Dertiger opgepakt in Ternat na gijzeling ex-partner

In Ternat is vanavond een dertigjarige man opgepakt die gedurende een kleine twee uur zijn ex-partner had gegijzeld en bedreigd met een mes. Dat meldt de lokale politie. De gijzelnemer werd overmeesterd door de speciale interventie-eenheden van de federale politie. Zijn ex-vriendin liep bij het incident snijwonden op aan de borst en polsen, maar die verwondingen waren niet levensbedreigend.

Het incident begon rond 17.30 uur toen de vrouw haar vijfjarige dochter kwam afzetten bij haar ex-partner en vader van het kind. Het koppel, dat slechts korte tijd geleden uit elkaar was gegaan, kreeg een hoogoplopende ruzie, waarbij de man zijn ex bedreigde met een mes. Het dochtertje liep om hulp bij de buren, die onmiddellijk de politie verwittigden.

Toen die ter plekke kwam, verschanste de dertiger zich in zijn woning. Onderhandelingspogingen liepen op niets uit, zodat de speciale interventie-eenheden van de politie zich rond 19.15 uur genoodzaakt zagen de deur in te beuken en de gijzelnemer te overmeesteren. Zijn ex-vriendin had bij de gijzeling snijwonden opgelopen aan de polsen en in de borststreek. Zij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeert niet in levensgevaar. (belga/adb)

 

04/08/11 21u54

#####

Een familiedrama voor één van de hoofdrolspeelsters van het Net5-programma Real Housewives of Beverly Hills. Russell Armstrong, de man van Taylor Armstrong is afgelopen maandagavond dood aangetroffen in zijn woning in LA. Hij had zichzelf van het leven beroofd door zich te verhangen.

Een maand geleden vroeg Taylor een scheiding aan. Haar man zou haar hebben mishandeld. Sindsdien woonde Russell in zijn eentje in een tijdelijke woning in Los Angeles.

Volgens een vriend was hij er kapot.'Ik sprak hem een paar weken voordat ze openbaar maakten dat ze gingen scheiden. Russell was er helemaal kapot van. Ik heb toen niet gemerkt dat hij suïcidaal was. Ik dacht 'hij heeft een gebroken hart, maar dat slijt wel.'

Russell en Taylor hebben samen een 5-jarig dochtertje, Kennedy.
(BRUNOPRESS/redactie)

#####

Trouwe vriend wurgt politica en pleegt zelfmoord

Gepost op 28 jul 2011, 09u06

Gisterenmiddag werd in het huis van de gepensioneerde stadsarbeider Roger Mertens het levenloze lichaam van de 64-jarige schepen Mariêtte De Smet gevonden. Iets later werd ook de 64-jarige eigenaar op de zolderverdieping gevonden. Hij had zichzelf opgehangen nadat hij de vrouw die hij altijd heeft bijgestaan gewurgd had...

De dochter van Roger, Ann Mertens, was ontdaan toen ze het lichaam van zijn slachtoffer aantrof in het huis van haar vader in het Oost-Vlaamse Denderwindeke. Ze kende de vrouw die er met een sjaal rond haar nek op de vloer lag. Mariêtte De Smet, een lokale politica en zelf getrouwde moeder van 2, kwam wel vaker over de vloer bij Roger. De 2 waren onafscheidelijk en net daarom dat de verbijstering en afschuw des te groter was toen de politie de trouwe vriend van Mariêtte verhangen op zijn zolderverdieping vond. "Dat hij tot zoiets in staat zou zijn verbaast ons allen. Integendeel, hij zou net ë¡lles voor haar doen", zegt heel de buurt...


Mariêtte en Roger waren immers vaak het gespreksonderwerp in de buurt van Denderwindeke. Iedereen was ervan overtuigd dat ze er meer dan een professionele relatie alleen op nahielden. Het was overduidelijk dat Roger de getrouwde politica aanbad. "Als zij op pad ging om politiek te doen, was hij haar schaduw. Waar zij was, was hij ook. Hij deed alle klusjes voor haar", zegt de buurt. Volgens hen had Mariêtte enorm veel passie voor politiek, maar reikte de passie tussen de 2 wat verder. Politiek moest hen samenhouden, tot net die politiek misschien tussen hen zou komen te staan...


"Mariêtte koos met heel haar hart voor een partij, maar als het haar niet zinde brak ze", zeggen kennissen over de vermoordde politica. Ze maakte deel uit van de PVV, Open VLD en LDD. Enkele maanden geleden brak ze ook met de LDD, ging ze zetelen als onafhankelijke schepen en zou ze het Vlaams Belang ondersteunen bij het Forza Ninove-project. Dat betekende voor Roger ook een breuk in hun relatie en hij kon zich volgens dichte kringen niet neerleggen bij de gedachte dat hun wegen zouden scheiden. "Politiek kwamen ze misschien niet meer overeen, maar dat is toch geen reden om zoiets te doen?", reageert de buurt. Het lijkt er nochtans sterk op dat hun geheime passionele relatie eindigde in een politieke moord...

 

#####

Hoofdredacteur De Beiaard uit Zottegem om het leven gebracht – update

Geplaatst op 04 september 2011. Tags: De Beiaard, Oudenaarde, parket, Printor, Toon De Clercq, Zottegem

De hoofdredacteur Toon De Clercq van het weekblad De Beiaard en zaakvoerder van drukkerij Printor, is zaterdag voor zijn woning in Zottegem vermoord. Vermoedelijk betrapte Toon De Clercq een aantal inbrekers in zijn woning. Over de dader of daders of het motief is er op dit ogenblik nog niets bekend.

Het lichaam van het slachtoffer werd zaterdagavond rond 22 uur op enkele meters van zijn voordeur gevonden. Het parket van Oudenaarde kwam ter plaatse. Volgens de eerste bevindingen van de wetsdokter is de man omgekomen door een slag op het hoofd.

 

Volgens de nieuwszender VTM zou het om een passionele misdaad kunnen gaan. Volgens diezelfde nieuwsreportage zou er kort na het verdacht overlijden van Toon De Clerck, de echtgenoot van een werkneemster van het bedrijf ook zelfmoord hebben gepleegd. Dus zou het vermoedelijk om een liefdesdrama kunnen gaan.

#####

Moord en zelfmoord agent wegens relatieproblemen
Dagblad Suriname
Paramaribo - De politieman Ranish Rambhadjan heeft woensdagavond zijn 24-jarige vriendin Santacha Jokhan om het leven gebracht. Daarna sloeg hij de hand aan zichzelf. De oorzaak van dit drama moet gezocht worden in de relatiesfeer, meldt het Korps ...

#####

 Het hof van beroep heeft Dominique De Temmerman, alias ‘Markies de Sade', veroordeeld voor de foltering en verkrachting van zijn vriendin. Als gevolg van hun SM-spelletjes, pleegde ze zelfdoding, oordeelt het hof.

#####

woensdag 28 september 2011 om 17u48

(Belga) Een agent van politiezone West-Waals-Brabant heeft zich in het commissariaat van Tubeke van het leven beroofd. Dat is woensdag bij het parket van Nijvel vernomen.

 

Toen de 52-jarige agent dinsdag om 22 uur alleen in zijn bureau was, maakte hij met zijn dienstwapen een einde aan zijn leven, aldus de procureur des Konings van Nijvel. De agent was vader van drie kinderen en bevond zich in een moeilijke familiale situatie na het verlies van zijn echtgenote. Enkele minuten voor zijn dood had de agent nog contact met enkele collega's. Zij vonden na de feiten een brief terug, waarin hij zijn laatste wensen had opgeschreven. (JDH)

#####

Vader bereidde moord op zoontje goed voor

 

ANP/Redactie − 28/09/11, 16:29

 

De vader die op zaterdag 10 september in Veldhoven zijn 1-jarige zoontje vermoordde, handelde niet in een opwelling. Hij had de dood van zichzelf en het kind nauwkeurig voorbereid, zo blijkt uit een brief die in de woning werd aangetroffen.

 

De man voorzag een einde van de relatie met zijn vrouw en koos voor deze dramatische uitweg, zo liet de politie vandaag weten. Het gezin was niet bekend bij de politie of de hulpverlening.

Het zwaargewonde kind werd op 10 september door de moeder gevonden in een woning in het centrum van Veldhoven. Zij zocht in paniek hulp bij een nabijgelegen winkel. Daar probeerden gealarmeerde hulpverleners het kind tevergeefs te reanimeren.

Een dag later werd de vader dood teruggevonden in een bos tussen Eindhoven en Veldhoven. Hij had zelfmoord gepleegd.

#####

 Agente schiet ex dood met dienstwapen en pleegt zelfmoord

Een agente heeft haar ex-vriend doodgeschoten en dan zelfmoord gepleegd. De Franë§aise kon niet verkroppen dat haar vriend een punt achter hun relatie gezet had.

Het stel was al twee maanden uit elkaar toen haar ex, Ludovic na een reis terug thuis kwam waarna de twee elkaar troffen in de Parijse voorstad Bagneux. Na een avondje discussiêren over hun relatie werd Marilyne boos en greep ze naar haar dienstwapen. Ze schoot haar ex dood en pleegde daarna zelfmoord.

De 28-jarige belde nog met haar moeder op de avond van de schietpartij. Het is nog niet duidelijk of ze het telefoontje voor of na het doodschieten van haar ex pleegde. De jonge vrouw deed haar beklag bij haar moeder die haar zoon naar het appartement van zijn zus stuurde. Hij trof de lijken aan. (vsv)

10/10/11 12u35

#####

Jongeren omgekomen bij relatiedrama

Schokkend: Alexander stalkt 18-jarige Eline de dood in

Het woord 'stalken' komt van het Engelse 'stalking' en betekent belagen. Het wordt in het dagelijks gebruik vaak verkeerd gebruikt. Stalken is namelijk het stelselmatig lastigvallen van een persoon, door hem of haar te achtervolgen, steeds op hinderlijke wijze contact op te nemen en soms ook te bedreigen.

Dat dit fataal kan aflopen lees ik zojuist uit het afschuwelijke verhaal over de nog maar 18-jarige psychologiestudente Eline Maas uit Leiderdorp. Haar ex stalkte haar omdat hij het niet kon verkroppen dat hij afgewezen was. Het woord crime passionel klinkt nog te mooi voor wat er gebeurd is. Eline werd dinsdag dood gevonden.

Alexander Spruit kon het maar niet verteren dat zij vorige week maandag hun jarenlange relatie had verbroken, zo bevestigen vrienden en huisgenoten van het stel. In de daaropvolgende dagen probeerde hij onophoudelijk met haar in contact te komen. Dat meldt het AD vandaag.

Hij belde haar talloze malen en zond vele sms'jes. Ook verscheen hij geregeld aan haar deur . "Hij was als een bromvlieg die je zomers uit je slaap houdt. Maar dan erger", zegt huisgenoot Artjom (22) die zich over Eline had ontfermd.

Toen Spruit dinsdagmiddag weer aan de deur verscheen maar Eline hem niet binnenliet, moeten bij hem de stoppen zijn doorgeslagen, vermoedt deze huisgenoot. Met een smoes dat hij zijn sleutels was vergeten, belde hij aan bij de achterburen. Die lieten hem via hun achtertuin naar de openstaande balkondeur van het studentenhuis klimmen. In haar kamer zou hij Eline om het leven hebben gebracht.

Later op de avond zette hij volgens vrienden in zijn Haagse woning de ramen wagenwijd open en de muziek keihard. Vervolgens beroofde hij zichzelf van het leven. Iedereen is verbijsterd. "Dat ik het niet heb zien aankomen, kan ik niet bevatten", zegt vriend Mike. Hij kende het stel van feestjes.

"We wisten dat het niet zo goed ging met Alex", vertelt goede vriendin Arantxa. "Een paar dagen geleden stuurde hij al naar een aantal vrienden een sms'je met een soort afscheidstekst." Afgelopen weekend zou de politie hem in de bossen bij Breda van een zelfmoord hebben kunnen afhouden.

Ook het feit dat zijn vriendin Eline de relatie wilde verbreken, zat Alex hoog. "Hij had daar erg veel moeite mee en bleef aan haar vasthouden. Hij schijnt kortgeleden tegen vrienden gezegd te hebben dat hij'haar zou meesleuren in zijn val'. Niemand had gedacht dat het zo zou aflopen."

#####

 

Vrouw sleurt ex mee de dood in bij zelfmoord

Het ongeval waarbij twee inzittenden van een auto zaterdagmiddag in Bunde honderden meters met een trein zijn meegesleurd en zijn overleden, blijkt een tragische zelfdoding.

Dit schrijft het AD vandaag. De bestuurster, de 26-jarige Désirée Miermans uit het Limburgse Riemst wilde niet zonder haar Ferry Townsend (54) uit Genk, die de relatie had verbroken.

Getuigen zeggen dat de vrouw met opzet tussen de slagbomen stopte en wachtte tot seconden later een trein arriveerde. De wagen werd honderden meters meegesleurd. De lichamen waren zo zwaar verminkt dat het een dag duurde voordat ze geïdentificeerd waren. De politie onderzoekt het drama en spreekt zich nog niet uit over de ware toedracht. Maar de vader van Désirée twijfelt niet: 'Hun relatie was destructief. Er was een breuk geweest en Désirée wilde niet zonder Ferry. Ik ken haar: als zij hem niet kon krijgen, mocht niemand hem hebben.'

18/10/11 09u17

#####

Relationele breuk mogelijk oorzaak zelfdoding Bunde

De aanleiding voor het drama in Bunde afgelopen weekend lijkt een relationele breuk. Twee mensen kwamen om het leven toen hun auto werd aangereden door een trein: de 26-jarige Désirée afkomstig uit Eckelrade en haar 54-jarige vriend Ferry. Beiden woonden in Belgiê.

Volgens de politie was de wagen doelbewust op het spoor gereden. De familie van Désirée zegt dat Ferry de relatie wilde beëindigen en denkt dat dat de aanleiding was voor het drama.

18 oktober 2011 10:48

#####

 

ROOSDAAL - Een 58-jarige man uit Strijtem (Roosdaal) is donderdagavond om het leven gekomen
nadat hij brand had gesticht in zijn eigen woning langs de Rombautstraat.

Hij had zijn matras in brand gestoken met behulp van een brandversneller. Door de vrijgekomen rook is hij om het leven gekomen.

Op het moment van de feiten was de man alleen thuis. Hij zou alle deuren hebben gebarricadeerd en de rolluiken hebben afgelaten. Hij had er ook voor gezorgd dat de sloten van de deuren niet meer bruikbaar waren. Naar verluidt zouden relatieproblemen aan de basis liggen van de zelfdoding.

De politie kwam omstreeks 19.20 uur ter plaatse. De hulp van de Lennikse brandweer en een medisch urgentieteam kon niet meer baten.

De man zou vier kinderen achterlaten.

De Roosdaalse burgemeester wou enkel kwijt dat het om een dramatische familiesituatie zou gaan.
12/11/2011.

#####

Wanhoopsdaad lijnrechter na relatiebreuk

ZELFDODING

BRUSSEL - Een lijnrechter probeerde net voor de wedstrijd Tubeke-Brussels een einde aan zijn leven te maken.

De wanhoopsdaad van de lijnrechter uit Grammene, een deelgemeente van Deinze, lijkt vooraf goed gepland. Op de sociaalnetwerksite Facebook verscheen zaterdagnamiddag, zes uur voor de aftrap, een laatste noodkreet. In een paginalange afscheidsbrief smeekt de man zijn ex-lief M. om hulp.'Reageer alstublieft snel, voor het te laat is. Want ik verzeker je dat wat ik in gedachten heb de hele wereld zal rondgaan. Ik doe het niet om je te kwetsen, maar ik heb geen keuze, het is niet langer draaglijk.'

Hij postte onder die brief op Facebook ook het bericht van de wanhoopspoging van de Duits-Iraanse scheidsrechter Babak Rafati. Die probeerde een week eerder een einde aan zijn leven te maken. Wat de lijnrechter deed, was een akelige kopie. Al lijkt deze poging tot zelfdoding zich volledig te situeren in de amoureuze sfeer, met name een afgesprongen liefdesrelatie.

De man, die lijnrechter was voor de wedstrijd in tweede klasse tussen Tubeke en FC Brussels, overlegde twee uur voor de match nog met de andere scheidsrechters. Toen hoofdscheidsrechter Jéreme Efong Nzolo aan de finale bespreking wou beginnen en de lijnrechter niet vond, werd er alarm geslagen. De lijnrechter werd bewusteloos in de toiletten gevonden. De hulpdiensten konden hem weer bij bewustzijn brengen. De wedstrijd werd afgelast.

#####

Liefdesverdriet was oorzaak wanhoopsdaad scheidsrechter

Gepost op 27 nov 2011, 13u32

Gisteren werd de match Tubeke - Brussels afgelast omdat één van de lijnrechters zelfmoord probeerde te plegen. Ondertussen blijkt niet de wedstrijddruk de reden van het drama te zijn, maar wel liefdesverdriet.
De 37-jarige Chris Schelstraete, die als lijnrechter werd aangeduid voor de wedstrijd in het gezelschap van hoofdscheidsrechter Jérome Efong Nzolo, trachtte zich in de toiletten van het leven te beroven door zijn polsen over te snijden. Inspiratie voor het drama haalde hij ongetwijfeld bij de Duitse scheidsrechter Babak Rafati, die vanwege de toenemende druk op scheidsrechters (de man was al drie keer verkozen tot slechtste scheidsrechter) een poging deed om er uit te stappen.

Gisteren deed Schelstraete de ganse voorbereiding mee, maar een uur voor de wedstrijd zag men hem de toiletten instappen met een zakdoek waarin het mes vermoedelijk gewikkeld zat. Tot dan had hij de normale voorbereiding inclusief restaurant meegemaakt, al hield hij zich afzijdig. De man werd na de daad bloedend op de grond aangetroffen door de andere assistent lijnrechter Kenens en een steward, met naast hem een foto van zijn ex-vriendin.

Ondertussen is de man niet meer in levensgevaar, maar lekt er wel informatie over de toedracht van het drama. Aanleiding was de afgesprongen relatie met zijn vriendin. Het koppel had al langer financiêle problemen, waarna zij een job in de prostitutie zocht om deze op te lossen. Maar het ging van kwaad naar erger en de vrouw wou afstand nemen van de lijnrechter, tot wanhoop van deze laatste.

Ondertussen werd bevestigd dat hij niet in kritieke toestand is en het drama zal overleven. (KA)

#####

Lijnrechter Tubize-Brussels spreekt over liefdesverdriet

Hij stelt het al bij al goed, denkt hij. Lijnrechter Chris Schelstraete (37) uit Deinze liet zaterdagavond het hele land schrikken nadat hij bewusteloos en fel bloedend aangetroffen werd in het toilet van het stadion van tweedeklasser FC Tubize. Door net voor de match tegen Brussels zijn polsen over te snijden, joeg hij veel mensen de stuipen op het lijf. "Sorry daarvoor", zegt hij met omzwachtelde polsen vanop zijn ziekbed in het UZ in Gent. "Ik deed het uit liefdesverdriet. De dag van de match kocht ik me een mes en de rest was automatische piloot."

"In de eerste plaats wil ik me verontschuldigen tegenover de voetballiefhebbers, de bond, collega Nzolo en de andere lijnrechter", klinkt het in 'Het Laatste Nieuws'. "Het was niet mijn bedoeling om hen zo te doen schrikken. Ik heb gaten in mijn geheugen en begrijp nog steeds niet hoe dit is kunnen gebeuren. Het was een wanhoopsdaad nadat mijn vriendin me verlaten had. Die slag kon ik niet verwerken."

De zelfmoordpoging kwam er na weken van onbedwingbaar liefdesverdriet. "Half oktober waren we uit elkaar gegaan. We waren twee jaar samen geweest en hadden elkaar leren kennen op het werk. Zij was 24. Het was een relatie met grote ups en even diepe downs. Ik was -en ben nog steeds- dolverliefd. Ze is een ontzettend knap en lief meisje, maar ze heeft veel miserie gekend. Ik wil niet in detail treden, maar in haar jeugd werd ze van de ene instelling naar de andere gestuurd. Nadat we mekaar leerden kennen, is ze uit die rottigheid geklommen. Maar op de een of andere manier bleven de demonen uit het verleden haar achtervolgen. Half oktober is ze aan de haal gegaan en heeft ze zich schijnbaar 'verzoend' met het slechte milieu dat haar eerder al bijna ten gronde had gericht."

"Ik kan niet zonder haar, dat voel ik nu. Er gaat geen seconde voorbij zonder dat ik aan haar denk. Sommige vrienden zeiden: vrouwen genoeg, vergeet haar. Maar dat lukt me gewoon niet. Ik had ook gehoord van die eerdere zelfmoordpoging van die Duitse scheidsrechter. Ik heb me niet echt aan zijn voorbeeld gespiegeld, maar het is blijkbaar toch eerder onbewust in mijn hoofd gaan spelen. Ik probeer nu weer levenslust te krijgen, maar het lukt me gewoon niet. Ik hoop dat ik de begeleiding die ik krijg straks toch iets zal uithalen." (svm)

#####

Brugge is BLAUW groen is vergif, Brugge

ik begrijp die man compleet en idd een mens kan rare streken uithalen als het over het emotionele gaat! heb het zelfde meegemaakt maar tenslotte toch ingezien dat het zo niet verder kon en door gesprekken met professionele mensen heb ik mijn volledig verhaal kunnen doen doordat deze mensen toch moeten zwijgen! dat was mijn redding anders zat ik hier misschien ook niet meer maar als je je polsen doorsnijd waar veel volk is moet je dit zien als een NOODKREET! en positief blijven!

 

01/12/11 10u01

Bunga Bunga, Aalter

Het kan ons allemaal overkomen. Of is sommigen al overkomen. Iemand doodgraag zien ... Wanneer emotie de bovenhand haalt op het verstand dan is een mens tot alles in staat.

 

30/11/11 17u44

Rudolf Vlaming, Gent

Hij wilde aandacht trekken aan zijn verloren gegane liefde! Hij wilde gewoon gevonden worden! Verman je toch Chris, en ga opnieuw een gesprek aan met haar en als het toch op niets uitdraait begin dan een nieuw leven!

30/11/11 17u40

marc veets, Anderlecht

Dat zal allemaal best waar zijn maar door zijn daad te stellen juist voor de match en de openbare toiletten te kiezen ipv. die van de scheidsrechters was hij bijna zeker tijdig gevonden te worden en van grote mediabelangstelling te genieten zodat zijn ex zeker op de hoogte zou gebracht worden. Zijn verdriet is huizenhoog en echt maar zijn daad was wel beredeneerd en manipulatief. Anders had hij dit alleen en thuis gedaan. Veel sterkte en beterschap.

#####

zaterdag 10 december 2011 | 17:36 uur

De politieagent in opleiding die vrijdagavond in Almelo de 18-jarige caissië¨re Ashana Wahl doodschoot en daarna zelfmoord pleegde, had zijn dienstwapen

bij zich. Dat heeft justitie bevestigd.

Het dienstwapen is bij hem gevonden. Er is met het wapen geschoten. Onderzoek van het NFI moet uitsluitsel geven of de 25-jarige man inderdaad met dat

wapen de kassamedewerkster in winkelcentrum Schelfhorst en zichzelf heeft doodgeschoten. Ook is bevestigd dat er twee afscheidsbrieven bij de man zijn

gevonden. Waarschijnlijk is de dader de ex-vriend van het slachtoffer. De schutter is geboren in Almelo, maar woonde al een tijd in Amsterdam. Omdat

 

 

hij in dienst was van de politie, onderzoekt de Rijksrecherche de zaak.De politie Amsterdam-Amstelland is met verslagenheid gereageerd op het incident.

#####

Het Britse 16-jarige model in spé Gabrielle Joseph, ook wel Gabby genoemd, heeft zelfmoord gepleegd nadat een jongen hun date had afgezegd.

De twee zouden naar de bioscoop gaan, maar de jongen blies hun date af. Een uur erna sprong de mooie Gabby voor de trein in de buurt van haar woonplaats Briton Ferry in South Wales, zo meldt The Sun.

Op de dag van haar dood zag ze er volgens haar vader Terry 'suf en bleek uit'. In de uren voor haar zelfmoord schreef Gabby, die twee parttime banen had in kledingwinkels, op Facebook een bericht van drie pagina's lang.

De lijkschouwer gaf een kopie van zijn rapport aan de jury van de lijkschouwing, maar heeft het niet hardop aan hen voorgelezen. 'Het laatste deel is een duidelijke indicatie dat ze haar eigen leven gaat nemen.' Om 17.01 uur stuurde ze naar een vriend een bericht met de tekst 'kill me'. Om 21.30 uur gooide ze zichzelf voor de trein. Haar familie is 'verwoest' door haar dood.

(Miranda de Sain)

 

21/12/11 11u41

#####

 

Eva Longoria vel over been na echtscheiding

De breuk met Tony Parker liet diepe sporen na op Eva Longoria. De 'Desperate Housewives'-ster verloor na haar echtscheiding zo veel kilo's dat ze nog slechts een schim was van zichzelf. Toch slaagde ze erin om uit het diepe dal te klimmen en voelt ze zich anno 2012 beter dan ooit.

#####

Weduwe boos weggelopen net voor Gary Speed zich ophing

 

Net voor Gary Speed, de betreurde bondscoach van Wales, zichzelf eind november ophing,

was zijn vrouw Louise kwaad het huis uit gelopen.

Het koppel had net ruzie gemaakt.

Enkele uren later trof ze het levenloze lichaam van Speed (42) in hun huis aan.

Hij had zich opgehangen aan een trap in de garage van hun luxevilla.

Speeds weduwe heeft ook verklaard dat haar man haar vier dagen voor

zijn wanhoopsdaad een sms had gestuurd waarin hij zei dat hij zelfmoord zou plegen.

Ze gaf ook toe dat hun huwelijk hoogtes en laagtes kende.

Enkele uren voor zijn dood was Gary Speed nog op Football Focus op de BBC verschenen.

Louise Speed (40) barstte vanmiddag in tranen uit toen ze bij een verhoor in Warrington

de laatste dagen in het leven van haar man uit de doeken deed.

Ze vertelde dat ze ruzie hadden omdat hij als bondscoach van Wales meer van huis

weg moest zijn dan ze gehoopt had. De job zou aanvankelijk part time geweest zijn,

maar dat draaide anders uit en de 'family man' in Gary Speed worstelde daar zelf ook mee.

#####

"Vermiste visser uit Knokke-Heist sprong overboord uit liefdesverdriet"

De vermiste Kevin Despiegelaere uit Knokke-Heist. (foto: Facebook)

De 20-jarige visser uit Knokke-Heist, waar de Britse kustwacht zaterdag urenlang naar heeft gezocht, heeft zich uit liefdesverdriet overboord gegooid van zijn vissersschip, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Hij nam de reddingsboei van zijn collega-bemanningsleden niet aan. Kevin Despiegelaere vernam op het schip dat zijn vriendin een punt had gezet achter hun relatie.

 

Vier schepen van de Britse kustwacht en een helikopter van de Royal Marine zochten het voorbije weekend tevergeefs naar de vermiste matroos. Despiegelaere zat aan boord van het Belgische vissersschip B462 Vidar van de Knokse rederij Shannon die zijn thuishaven in Zeebrugge heeft. Het is de tweede tegenslag voor de rederij na de aanvaring van het schip in september vorig jaar, waarbij het vissersschip aanzienlijke schade opgelopen had.

De verslagenheid bij de bemanning van het Belgische vissersschip is bijzonder groot. Die bemanning, die urenlang ondervraagd werd door de maritieme diensten, ligt momenteel voor anker in de Engelse haven Milford. Op 14 februari wordt de Vidar terug in Zeebrugge verwacht. (belga/dea)

#####

RAFFAëLA PATON WILDE ZELFMOORD PLEGEN

Raffaêla Paton heeft ip haar negentiende een zelfmoordpoging gedaan. Ze zat in de put na een verbroken relatie.

#####

Verliefde tieners uit Bangladesh plegen samen zelfmoord

Uitgegeven: 15 februari 2012

DHAKA  Twee verliefde tieners uit Bangladesh hebben op Valentijnsdag zelfmoord gepleegd, zij sprongen samen van een gsm-mast af. Dit deden zij, omdat het meisje aan een andere man was uitgehuwelijkt.

Vlak voor de wanhoopsdaad belde de jongen, Soud Sheikj (17) zijn broer op. Hij vertelde dat hij samen met zijn vriendin op Valentijnsdag zelfmoord zou plegen, zodat ze eeuwig bij elkaar konden zijn. De handen van de geliefden waren samengebonden met een sjaal.

 

Twee maanden daarvoor werd het meisje, Mithu Mollah (16) uitgehuwelijkt en naar Dhaka gestuurd, waar haar echtgenoot woont. Het meisje kon echter niet zonder haar vriendje en ging in het geheim terug naar hem.

#####

7/03/12 - 08u08

Minnaar van met bijl vermoorde vrouw is 'Paralympiêr van het jaar'

De minnaar van Vanessa Dejaeghere, de vrouw die maandag in Waregem door haar razende echtgenoot met een bijl werd afgeslacht toen hij de ontrouw ontdekte, is topatleet Wim Decleir. De 40-jarige handbiker werd enkele maanden geleden nog verkozen tot 'Paralympiêr van het jaar'. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

#####

11/03/12 - 21u03 Bron: belga.be

Een 27-jarige man uit Doornik is vandaag aangehouden voor het toebrengen van slagen aan zijn ex-vriendin. De man probeerde zichzelf ook van het leven te benemen.

De twintiger wordt beschuldigd van het toebrengen van slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. De feiten speelden zich gisteren omstreeks 14u30 af in de woning van het slachtoffer in

Doornik. De 24-jarige vrouw en haar ex-vriend waren sinds een maand uit elkaar, en hij kwam zaterdag zijn persoonlijke spullen ophalen.

De ontmoeting liep echter fout af en de man sloeg zijn ex-vriendin en dreigde ermee zichzelf van het leven te beroven. De vrouw kon de politie en hulpdiensten nog verwittigen. Slachtoffer en dader werden beiden overgebracht naar een ziekenhuis.

#####

zo 01 apr 2012, 07:22| lees voor

Man steekt vriendin neer en pleegt zelfmoord

MAASTRICHT - Een 28-jarige man heeft zondagochtend zijn 26-jarige ex-vriendin in haar woning in Maastricht neergestoken, en sloeg daarna de hand aan zichzelf toen de politie de vrouw kwam ontzetten.

Dat maakte het Openbaar Ministerie in Maastricht bekend.

De man was zondagochtend vroeg de woning van zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend binnengedrongen. De nieuwe vriend belde de politie, die de deur forceerde en de gewonde vrouw ontzette. Daarop beroofde de ex-vriend zich van het leven door zijn keel door te snijden. De vrouw werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is stabiel.

Slachtoffer en dader hebben 5 jaar een relatie gehad, die vorig jaar september op de klippen liep. Sindsdien heeft de man zijn ex-vriendin nog meerdere malen lastiggevallen.

Zaterdagavond was er op verzoek van de vader van de vrouw nog een gesprek met de ex-vriend geweest op het politiebureau in Maastricht. De politie zag daarbij geen reden om in te grijpen. Waarom de zaak later die nacht toch uit de hand is gelopen, is onduidelijk.

De vrouw had drie keer aangifte gedaan, omdat zij zich door de man lastiggevallen voelde na het einde van hun relatie. De man is in januari daarvoor aangehouden. Sindsdien hield het Veiligheidshuis zich met de zaak bezig. De vrouw deed in maart voor de laatste keer aangifte. Onderzocht wordt of de in verband daarmee genomen maatregelen adequaat zijn geweest. Vanwege de objectiviteit zal dat onderzoek gebeuren door een externe commissie.

#####

30/04/12 - 16u33 Bron: The Sun

Wraak kan zoet zijn, maar sommige gekwetste mannen en vrouwen gaan een stapje t ever.

Zo riskeert een tandarts drie jaar cel nadat ze alle tanden van haar ex-partner uittrok.

Zij is echter niet de eerste die in razernij haar partner op een nogal drastische wijze het betaald zet.

- De 45-jarige Marek Olszewski ging met tandpijn op consultatie bij zijn ex Anna Mackowiak enkele dagen nadat hij haar dumpte.

Zij bracht hem onder volledige verdoving en besloot al zijn tanden te trekken. "Ik heb geprobeerd professioneel te blijven, maar toen ik hem daar zag liggen, kon ik het niet.

" Vervolgens werd hij door zijn nieuwe partner gedumpt.

- De moeder Claire Holley nam het feit dat haar partner via Facebook liet weten dat ze terug single was, niet goed op.

Ze reed met zijn auto in op de bowlingzaak waar hij werkte en maakte voor tienduizenden euro's schade. Ze kreeg een celstraf van negen maanden en mocht 18 maanden niet rijden.

- Lady Sarah Graham-Moon ontdekte dat haar man Peter een affaire had na 27 jaar huwelijk. Dus knipte ze mouwen af van 32 van zijn peperdure kostuums.

Ze goot ook vijf lieter verf over zijn BMW, die voor het huis van zijn minnares stond. Vervolgens keerde ze huiswaarts, dook ze de wijnkelder in en zette 70 waardevolle flessen voor de deur van de buren.

- Lorena Bobbit beweerde in 1993 dat haar man John Wayne haar verkracht had. Als wraak hakte ze zijn penis af met een mes en smeet dit lichaamsdeel in een veld.

Een brandweerman vond het geslachtsorgaan en artsen konden het afgehakte lid weer aan zijn lichaam hechten. John werd vrijgesproken van mishandeling en Lorena

werd tijdelijk ontoerekingsvatbaar verklaard.

- De licht ontvlambare Emma Thomason nam wraak op haar vriendje na een ruzie door zijn bestelwagen met zijn kleren te vullen en deze in de zee te rijden.

- Mama Marie Bell goot kokend water over Stephen Wade nadat hij de relatie met haar dochter verbrak.

Het slachtoffer moest een week herstellen in het brandwondencentrum. Bell vloog hiervoor drie jaar in de cel.

- De Britse tv-ster Amy Nuttall trof haar geliefde Ben Freeman thuis aan terwijl hij haar bedroog met een fan. Ze ging naar zijn huis, verscheurde zijn foto's en vernielde zijn uniek paar sportschoenen in

2007.

- Maar ook mannen kunnen door het lint gaan: de boze Trevor Harris postte foto's van de borsten van zijn ex op het internet.

Hij kreeg hiervoor in 2007 een gevangenisstraf.

#####

 

Zat, 16/06/2012 - 14:43

sadnessboy

Was ik maar dood ...........opgestaan met de gedachten:"Was ik maar niet meer wakker geworden".....straks word ik nog depressief....trek me helemaal terug, kom letterlijk nergens meer....de ene dag neemt ie de telefoon gewoon op en zo staat ie weer uit......ben zo onzeker over alles, waarom doet ie mij dit alles aan, waar heb ik dit aan verdiend? Ook al heeft ie me bedrogen, dan nog hou ik van hem....voel me erg alleen nu...t word alleen maar erger en erger tot ik hier niet meer uit komt zelf.....

Don, 21/06/2012 - 22:27

sadnessboy

Een jongen van 25 jaar pleegde vorige week zelfmoord en sprong voor de trein uit Maassluis.

Had een vriendin. kindje en relatie was pas uit....zijn hyves en facebook staat vol ervan.....

verschrikkelijk......

nu weet ik wat het is....ik zeg of denk t wel eens, hij heeft het gewoon gedaan! erg...

#####

24/07/12 - 12u38 Bron: belga.be

In haar woning in Flémalle is vandaag een 27-jarige vrouw om het leven gebracht door haar ex-partner. Dat is vernomen van het parket van Luik. De man is nog steeds op de vlucht.

De vrouw kreeg rond 9 uur bezoek van haar ex. De twee kregen ruzie met elkaar, waarop de man twee keer naar haar uithaalde met een mes,

waarvan één keer in de hals. Het lichaam van de vrouw werd snel ontdekt. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten.

De vrouw overleed rond 9.50 uur.

De oorzaak van de ruzie is onbekend, maar de vrouw had eerder klacht ingediend tegen de familie van haar ex-partner. 

 

#####

24/07/12 - 14u11 Bron: belga.be

De toestand van het 19-jarig meisje uit Houthalen dat gisteren levensgevaarlijk gewond geraakte bij een schietpartij in Hasselt is stabiel.

Dat meldt het parket van Hasselt vandaag. Het meisje werd door haar 24-jarige vriend meermaals in het hoofd geschoten.

"Het slachtoffer is buiten levensgevaar en haar toestand is stabiel", aldus Sofie Delbroek van het parket van Hasselt.

Over de exacte medische toestand kan het parket niets kwijt.

De dader van de schietpartij, een 24-jarige man uit Houthalen, werd gisterenavond in recreatiedomein Hengelhoef in Houthalen-Helchteren ingerekend

door een speciaal interventieteam van de federale politie. Deze namiddag verschijnt hij voor de onderzoeksrechter.

Relationele problemen zouden aan de basis liggen van het drama. 

#####

 

24/09/12 - 11u05

In het Oost-Vlaamse Tielrode, een deelgemeente van Temse, heeft een 49-jarige man afeglopen nacht zijn vriendin in het hoofd geschoten met een jachtgeweer. Dat meldt het parket van Dendermonde. De vrouw verkeert in levensgevaar.

De feiten gebeurden in een achterzaal van een café in de Antwerpsesteenweg in Tielrode. De omstandigheden worden nog onderzocht, maar het gaat om een ernstig geval van intrafamiliaal geweld. De man schoot met een jachtgeweer naar zijn vriendin. De 49-jarige vrouw werd geraakt in het gezicht en verloor ook een vinger. Ze werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

#####

 

18/11/12 - 13u36 Bron: belga.be

Voor het Gentse hof van assisen wordt morgenmiddag de jury samengesteld voor het proces tegen Kim Janssens.

De 27-jarige man wordt beschuldigd van moord op zijn 21-jarige vriendin Wendy Houtman in 2009 in Ninove.

De man sloeg zijn vriendin het hoofd in met een fles.

De feiten gebeurden op 7 juni 2009 in een appartement aan de Graanmarkt in Ninove,

waar Kim Janssens en Wendy Houtman samenwoonden. De moord kwam aan het licht

toen Janssens zich een dag later bij de lokale politie kwam aangeven.

De man verklaarde dat hij zijn vriendin een slag met een fles op het hoofd had gegeven

en dat hij niet wist of ze nog leefde.

De hulpdiensten stelden vast dat de vrouw overleden was.

Janssens beweerde eerst dat Houtman hem met een mes had aangevallen en dat hij zich verdedigd had met de fles.

Later trok hij die verklaring in. Hij zei dat zijn vriendin sms-berichten

stuurde naar een voormalige vriend en dat ze hem zou hebben uitgelachen omdat hij te jaloers was.

Hij nam een fles en sloeg haar verschillende keren op het hoofd,

maar houdt vol dat hij niet de intentie had haar te doden.

Volgens de gerechtspsychiater is de man toerekeningsvatbaar.

De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent verwees hem in januari 2012 door naar

het hof van assisen van de provincie Oost-Vlaanderen.

De zitting ten gronde start vrijdag.

#####

24/11 MEDIA & CULTUUR

In Zemst vindt zaterdag de elfde Dag van de Nabestaanden na Zelfdoding plaats.

Anja Rens komt er getuigen, drie jaar na de zelfdoding op 25 juni 2009 van Hilde,

haar zus en zangeres/presentatrice Yasmine, toen 37. Voorafgaand reconstrueert Anja (49)

voor ons het hele verhaal: de aanloop, juni-juli 2009 en de daarop volgende drie jaren.

"Als we nu plezante verhalen van vroeger vertellen over Hilde, zegt mijn vriend Luc,

met wie ik al vier jaar voor het overlijden van Hilde samen ben, ˜Amai, zo heb ik Hilde nooit gekend",

vertelt Anja Rens eerlijk.

"Hij heeft haar eigenlijk nooit gelukkig gezien.

Dat is confronterend, hoor. Al woonde Hilde de laatste weken bij onze ouders en wisten we wel

dat het sedert de breuk met Marianne echt niet goed met haar ging.

Dit hadden we nooit verwacht."

Marianne had haar in april verlaten.

"En liet niets meer van zich horen", zucht Anja.

"Al waren ze zes jaar getrouwd, al hadden ze samen een kind.

Het was niet de juiste vrouw voor Hilde.

En Hilde voelde dit weer aan als een mislukking.

Bovendien was er ook haar sterke kinderwens.

Het was de bedoeling dat Hilde met dezelfde donor als Marianne ook een kind zou baren,

maar zodra Ella-Louise er was, zag Marianne dat totaal niet meer zitten."

Wat die laatste spreekwoordelijke druppel was voor haar zus, blijft een groot vraagteken.

"Hilde zou hebben gehoord dat Marianne en Ella naar het buitenland wilden vertrekken,

dat kan een trigger zijn geweest.

Maar dat zou ook de rechtszaak over de rechten op haar tournee kunnen geweest zijn.

Die zaak had ze een paar dagen voor haar dood verloren.

We zullen het nooit weten, maar er moet iets geweest zijn."

Anja heeft intussen haar leven weer in handen genomen, wordt gemeenteraadslid in Kontich voor de N-VA

en over drie jaar zelfs schepen. "Ik heb uitdagingen nodig." Maar die verschrikkelijke leegte blijft.

"Het heeft ons leven voorgoed veranderd. Ik denk nog elke dag aan Hilde,

maar ik betrap me er wel op dat de mooie herinneringen stilaan de pijn verzachten."

#####

 

zo 29 sep 2013, 00:19

Katy Perry had zelfmoordneigingen na scheiding

van onze redactie

AMSTERDAM -

Katy Perry was zo verdrietig na haar scheiding van Russell Brand dat ze niet wist of ze nog wilde blijven leven.

Dat laat de zangeres, die nu gelukkig is met John Mayer, weten in een interview met Billboard magazine.

Over de moeilijke periode, nu twee jaar geleden, zegt ze:"Op een gegeven moment was het zo zwaar dat ik me afvroeg: 'Wil ik verder? Moet ik wel blijven leven?"

Katy schreef haar depressieve gevoelens van zich af en verwerkte deze in het nummer By The Grace of God.

"Al mijn liedjes zijn waargebeurde verhalen. Ik kan alleen maar autobiografisch schrijven. Ik stop al het bewijs in de muziek.

Als je wil weten hoe het echt gegaan is dan moet je naar mijn nummers luisteren."

#####

Khloé Kardashian is voorlopig absoluut niet van plan om te gaan scheiden van Lamar Odom. De realityster is namelijk bang dat haar man anders een overdosis drugs neemt of zelfmoord pleegt.

Khloé is wel van mening dat een scheiding onvermijdelijk is, zo vertellen ingewijden tegen TMZ. Maar de zus van Kim Kardashian durft het niet aan om de scheiding aan te vragen, nu het zo slecht gaat met Lamar.

Er worden momenteel dan ook geen juridische stappen ondernomen om het huwelijk te beëindigen, ook niet in de nabije toekomst.

#####

2/11/13 - 03u00 Bron: Het Laatste Nieuws

De valse bommelding in de Leuvense Kinepolis afgelopen woensdag was ingegeven door diep liefdesverdriet.

De 20-jarige vrouw die het telefoontje pleegde, had net vernomen dat haar ex-vriendje hand in hand

met een meisje in de ­bioscoop zat.

Verteerd door hartzeer belde ze met haar gsm het noodnummer van de politie.

"Plots knakte er iets in mijn hoofd", getuigt het ontroostbare meisje in tranen.

Door de bommelding moesten 350 bioscoopgangers de filmzalen verlaten,

werden twee horecazaken ontruimd en heel wat straten in de omgeving van de ­Kinepolis ­afgesloten.

De politie kon al snel het gsm-nummer van de beller traceren.

"Ik weet dat ik een blunder begaan heb", ­getuigt de ­jonge vrouw.

"Ik kon het niet verkroppen dat mijn ex met een ander meisje op stap was,

amper enkele dagen nadat onze drie jaar lange relatie op de klippen liep.

Ik vermoed dat ik wraak wou nemen en daarom belde.

'Tik tak, tik tak. Time is running. ­Kinepolis Leuven', zei ik en haakte in.

Het was sterker dan mezelf. Mijn verdriet kan dat niet goedpraten.

Ik heb erg veel spijt van wat ik gedaan heb.

Laat dit een les zijn voor alle jonge meisjes met liefdesverdriet:

denk twee keer na voor je stommiteiten begaat."

Het meisje zal zich wellicht moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank

en riskeert een werkstraf en een fikse boete.

Het valt nog af te wachten of haar verhaal de rechter milder zal stemmen.

#####

Een 43-jarige man uit Dendermonde heeft zaterdagavond in Merchtem zijn 35-jarige ex-vriendin neergestoken. De vrouw raakte zwaargewond, maar verkeerde nooit in levensgevaar. De man ging na de steekpartij op de loop, maar gaf zichzelf nadien aan bij de politie.

Het koppel had een tijdlang een relatie gehad en samengewoond, maar was enige tijd geleden uit elkaar gegaan. Zaterdag kwam Dirk M. nog enkele persoonlijke spullen ophalen in het appartement van zijn ex, langs de Bleukwenweg in Merchtem. Daarbij kwam het tot een hoogoplopende ruzie. Dirk M. haalde een mes boven en haalde driemaal uit naar zijn ex-vriendin, waarna hij op de loop ging.

Ingrid V.D.B. raakte zwaargewond, maar kon de buren verwittigen. Die brachten vervolgens de hulpdiensten op de hoogte. Het slachtoffer werd overgebracht naar het universitair ziekenhuis van Jette, waar haar toestand in de loop van de uren stabiliseerde.

Later die nacht kwam Dirk M. zichzelf aanbieden bij de politie. De man werd gearresteerd en gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die hield hem aan en stelde hem in verdenking voor poging tot doodslag.

#####

Vermiste vader en dochter (4) dood gevonden

Een vader en zijn 4-jarige dochtertje uit het Belgische Baelen, die sinds november vorig jaar vermist waren, zijn maandag dood teruggevonden. De Luikse brandweer vond bij een oefening in de Maas de auto van de vader (55) met daarin de lichamen van hem en zijn dochter.

Luik

De ontdekking maakt een einde aan een 3 maanden durende zoektocht. Vader en dochter werden sinds 14 november 2013 vermist.

Volgens Belgische media had de man huwelijksproblemen en bestond de vrees dat hij zelfmoord zou plegen. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

#####

NZG -03 juni '14

Dat homoseksuelen vaker aan depressies lijden komt doordat zij vaker last hebben van relatieproblemen. Onderzoek van het Australisch Instituut voor Zelfmoordonderzoek en -Preventie (AISRAP) toont aan dat de hoofdreden voor zelfmoord van LGBTI-mensen de druk van hun liefdespartner is. Vaak wordt beweerd dat een gebrek aan acceptatie de oorzaak is van het boven gemiddeld aantal homoseksuelen met depressies. Dit meldt GGZ Nieuws.

Dr. Delaney Skerett leidde het onderzoeksteam van AISRAP. Hij concludeert na onderzoek in Queensland dat niet de schandvlek of acceptatie van hun geaardheid de hoofdoorzaak is van het hogere aantal depressies en zelfmoorden onder lesbisch, gay, biseksueel, transgender en interseks mensen. Relatieproblemen, zo vond hij, zijn de hoofdoorzaak. Niet alleen werd tijdens de studie vastgesteld dat LGBT individuen 'vaker relatieproblemen hebben' dan heteroseksuelen, maar ook komen relatieconflicten frequenter voor.

Het onderzoek van AISRAP toont daarnaast ook nog aan dat wanhoop de meest voorkomende psychologische aandoening is die aanleiding geeft tot het plegen van zelfmoord onder homoseksuelen. Eén achtste van alle zelfmoordenaars in Queensland zijn met een psychose gediagnosticeerd, maar Skerett meldt dat 'zulke diagnoses er voor de LGBT mensen niet waren'. Deze conclusie draagt bij aan de consensus dat actieve homoseksuelen bovengemiddeld last hebben van depressie.

 

Over de familiefactor zegt dr. Skerett: 'de cijfers vertellen dat er over het algemeen acceptatie' bestaat in gezinnen. Dit is aldus Skerett 'geweldig' en 'werkelijk een opsteker'. Toch legt ook Skerett een link met het verhoogde aantal depressies en de positie van homoseksuelen in de maatschappij of in het gezin. Hij speculeert in zijn conclusies dat 'LGBTI mensen nog altijd een schandvlek en gebrek aan acceptatie ondervinden op maatschappelijk niveau en dat werkt uit op verschillende manieren in hun levens, zoals bij relatieconflicten. Als jouw relatie minder waard lijkt dan die van je heteroseksuele vrienden en familie, zijn je problemen ook minder waard, wat betekent dat ze niet worden aangepakt.'

#####

Brenda Lagrou wist aanvankelijk niet van de relatie van haar dochter af. 'Op een avond in juni dit jaar vroeg Bo of ze eens mocht praten met Tim. Zijn vader had zelfmoord gepleegd. Wellicht was ze toen al verliefd op hem. In augustus is ze samen met die Tim en een ander gezin op vakantie gegaan. Toen Bo thuiskwam, zei ze: het is uit tussen Tim en mij. Toen pas hoorde ik voor de eerste keer dat ze een liefje had gehad.'

'Bo sprak niet veel. Toch niet tegen mij. Tegen haar tante vertelde ze meer. Zij wist bijvoorbeeld dat Bo een tijdje bang is geweest dat ze zwanger was, want ze was twee dagen over tijd.'

'Eén keer hebben Bo en ik hier zitten praten over haar liefdesverdriet. Ik zei toen dat ze nog maar veertien was en dat er nog honderd jongens zouden komen. Een week daarna meldde de eerste zich al. Bo vertelde het me meteen: Koen heeft gevraagd of ik het wil aanmaken, maar ik kan het niet want ik ben nog te verliefd op Tim. Dat was één week voor haar zelfdoding.'

Wat is er de dag van haar zelfdoding precies gebeurd?

Brenda Lagrou: 'Ik wil een dag voordien beginnen. Zondag gingen Bo en ik met mijn broer eten in een restaurant. Bo zei nog: mama, kan je je dat wel permitteren, want ze wist dat ik het met mijn uitkering voor mijn spierziekte niet zo breed kan laten hangen. Op de terugweg van het restaurant deed Bo constant zot: tegen mij aanrijden en aanduwen... Ze was uitgelaten blij.'

'De volgende dag bracht Bo een vriendinnetje mee van school. Dat vriendinnetje was verliefd op een jongen die voorbij ons huis zou komen. En inderdaad: hij passeerde, stopte, begon te praten met Bo's vriendin en is samen met haar weggefietst. Bo kwam binnen en keek samen met mij naar David op VTM.'

'Daarna is Bo even naar boven gegaan terwijl ik het eten klaarmaakte. Ik had de voorbije weken wel gezien dat Bo steeds minder at. Nu weet ik waarom. Op haar kamer vond ik een dagboek. Op het eerste blad stond: twee kilo per week vermageren. Dan volgden lijstjes van wat ze de voorbije dag had gegeten. Ze had zich voorgenomen nog maximaal 1.000 calorieën per dag te eten.'

'Die maandagavond hebben we een pizza gegeten. Enfin, ik heb pizza gegeten en Bo heeft twee spiegeleitjes gebakken en half opgegeten. We zaten samen gezellig in de zetel naar Thuis te kijken. Halfweg de uitzending zei Bo plots dat ze naar haar kamer ging.'

'Ik keek nog tv tot 1uur 'snachts en bleef uitzonderlijk beneden op de bank slapen. Ik hoorde Bo niet meer en dacht dat alles in orde was. Het was niet haar gewoonte om slaapwel te komen zeggen.'

'De volgende ochtend riep ik om 6.30uur naar boven: Bo, opstaan. Ik hoorde muziek in haar kamer. Weer die cd van Tokyo Hotel. Toen Bo een halfuur later nog niet beneden was, ging ik naar haar kamer.'

'Bo zat schuin op haar bureau. Ik dacht dat ze iets zocht in de kast. Ik was kwaad en stapte op haar af: Bo, ga je nu eindelijk die muziek stiller zetten. Ik tikte haar aan en toen... Haar hoofd draaide naar mij, ik zag haar blauwe lippen, haar grote ogen. Ik pakte haar vast, struikelde en viel met Bo in mijn armen. Toen zag ik die sjaal om haar hals.'

Wat is er op die kamer gebeurd, denkt u?

'De politie heeft Bo's gsm grondig onderzocht. Blijkt dat ze die avond voor meer dan 15euro sms'jes heeft verstuurd. Veel naar haar ex-vriendje en nog meer naar haar vriendinnen. Bo liet iedereen duidelijk verstaan dat ze zelfmoord zou plegen, omdat ze niet over haar liefdesverdriet heen geraakte. Alle vriendinnen antwoorden: doe het niet, hij is het niet waard. Of: Bo denkna, je hebt nog een heel leven voor jou.'

'Een van Bo's laatste berichten was voor haar ex-liefje: een smeekbede om het weer aan te maken. Zijn antwoord was kil en duidelijk: versta het dan toch: gedaan is gedaan.'

Bo schreef wel nog één afscheidsbriefje.

'We hebben dat pas de volgende dag onder haar bureau gevonden. Het was aan mij gericht. Bo bedankte me omdat ik veertien jaar lang haar moeder ben geweest en excuseerde zich omdat ze mij zoveel pijn had gedaan.'

Hebt u al contact gehad met haar ex-vriendje?

'Nee. En ik wil hem ook niet zien. Hij heeft schuld aan de zelfdoding van mijn dochter. Niet omdat hij het uitmaakte met haar. Wel omdat hij me niet op de hoogte bracht van Bo's zelfmoordplannen. Hij niet en ook Bo's vriendinnen niet. Ze hadden het me moeten vertellen.'

#####

Meisje dat vriend aanzette tot zelfmoord is schuldig bevonden aan doodslag

 

Michelle Carter was in 2014 groot in het nieuws toen ze haar toenmalige vriend Conrad Roy via berichtjes zou hebben aangezet tot zelfmoord. De Amerikaanse Carter is nu veroordeeld voor doodslag. Volgens de rechter heeft ze niets gedaan om de zelfmoord te voorkomen, maar heeft ze deze juist veroorzaakt.  

Depressief

In 2014 had toen nog 17-jarige Michelle Carter een relatie met de 18-jarige Conrad Roy, een lid van de Amerikaanse marine. Op het moment dat Carter en Roy een relatie kregen was de jongen al depressief en wilde hij al een einde maken aan zijn leven. In eerste instantie moedigde Carter hem hierbij niet aan; ze adviseerde hem om zich te laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Toch wilde Conrad Roy een einde aan zijn leven maken, een beslissing die Carter later toch aanmoedigde.

Aanmoediging

Toen de achttienjarige Conrad een einde aan zijn leven wilde maken door zijn auto te vullen met koolmonoxide twijfelde hij op het laatste moment en stapte hij uit de auto. Uit bewijs in de rechtszaak tegen Carter blijkt Conrad toen Michelle een berichtje een bericht stuurde. Haar antwoord: “Stap verdomme terug in de auto.” In eerdere berichten hadden de twee het al vaker over Conrad zijn geplande zelfmoord en zijn twijfels daarover. Steeds weer moedigt Michelle hem aan; “Je moet niet over nadenken en het gewoon doen. Je zei dat je het zou doen en ik snap niet waarom je het niet doet. Doe het nu, het zal niet lang duren.” Uiteindelijk voert Roy hun gezamenlijke plan toch uit, waarna hij sterft aan koolmonoxidevergiftiging.

Veroordeling

Michelle Carter is nu na een jarenlang proces veroordeeld tot een straf van 2,5 jaar, waarvan 15 maanden in de cel en een periode van proeftijd onder toezicht. Eerder werd ze ook al schuldig bevonden, maar kwam op borgtocht vrij. Ze ging in hoger beroep en is nu opnieuw schuldig bevonden. Volgens de rechter had Michelle de verantwoordelijkheid om Roy te stoppen, maar in plaats daarvan moedigde ze hem alleen maar aan. De familie van Conrad legde een verklaring af in de rechtszaal: “Carter buitte mijn zoon zijn zwakheden uit en gebruikte hem als een pion voor haar eigen interesses.” 

 #####

Angelique verloor haar zoon (17):

HET WAS EEN DOMME, ONDOORDACHTE ACTIE

Jorn (17), de zoon van Angelique(49), pleegde bijna drie jaar geleden zelfmoord. De moeder van tien kinderen:"Jorns dood heb ik niet zien aankomen. Hij was een vrolijke, sociale jongen die van fotograferen en freerunning hield. Alleen zijn relatie liep niet helemaal lekker."

"Toen hij op 7 februari 2015 thuiskwam, zei mijn man: 'Ruim je kamer op als je vriendin komt.' Maar hij antwoordde dat ze toch niet kwam en ging naar boven. Een paar uur later belde zijn vriendin, ze kreeg Jorn niet te pakken. Sky (7), onze jongste, bracht de telefoon naar Jorn en schreeuwde: 'Pap, mam, er is iets aan de hand!'"

 

BADJAS

"We renden direct naar boven. Jorn zat op zijn hurken naast het bed, zijn gezicht was helemaal wit en de slip van zijn badjas zat om zijn keel. Ik ben hem meteen gaan reanimeren. Even later stond de kamer vol politieagenten, een trauma-arts nam het van me over. Ik bleef maar zeggen: 'Hij is dood, hè, hij is dood, hè?'

Jorn werd aan de beademing gelegd. Toen er na vier dagen nog steeds geen hersenactiviteit was, besloten we met het gezin de beademing uit te zetten. Mijn moederinstinct zei me dat zijn ziel er al uit was."

 

STATEMENT

"Voordat hij stierf, hebben we tegen hem gezegd: 'Jorn, we gaan je zo vreselijk missen.' Hij is in mijn armen overleden. Ik heb hem tegen mijn hart gedrukt en gezegd dat ik altijd van hem zou houden.

Ik ben ervan overtuigd dat hij niet dood wilde, dat hij slechts een statement wilde maken naar zijn vriendin. 'Wat als ik er niet meer ben, huil je dan?' was het laatste bericht dat hij naar haar stuurde. Het was een domme, ondoordachte actie."

 

 

11 FEBRUARI

"Ik leef niet meer voor mezelf, maar voor mijn andere kinderen. Zij moeten verder, dus houd ik me groot. Ik heb de website 11februari.nl en een Facebookpagina opgezet om mensen te helpen. Ik heb contact met vrouwen die hun kind ook zo zijn verloren en heb zelfs een paar jongeren kunnen weerhouden van zelfdoding.

 

Ook wil ik voorlichting geven op scholen: kijk eens hoe dun het draadje is tussen leven en dood. 

Eén stomme inschatting en je bent weg! 

Het taboe op zelfdoding is groot, maar Jorns dood mag niet voor niets zijn geweest." 

#####