Meisje (17) gooit zich voor trein na misbruik stiefvader

In de Duitse stad Lëihne in het Ruhrgebeid heeft de 17-jarige Kathrin zichzelf van het leven beroofd door zich voor een trein te gooien. Nadat ze een afscheidsbrief had geschreven, slikte ze slaappillen, zette haar walkman op en trok naar de sporen. Uit haar afscheidsbrief blijkt dat de knappe tiener haar jonge leven niet maar zag zitten omdat haar stiefvader haar en haar twee zusjes herhaaldelijk verkracht had in 2003.

De tragedie wordt alleen maar erger, omdat de Jeugdzorg wist van het misbruik, maar de hele zaak in de doofpot stak en de dader niet liet vervolgen. "Kathrin heeft dat misbruik nooit kunnen plaatsen of verwerken. Ze ging er helemaal aan kapot", getugit haar 23-jarige zus in Bild.

Om beurten verkracht
De feiten begonnen in 2003, toen het meisje amper 10 jaar jong was. Haar moeder moest destijds voor drie maanden naar het ziekenhuis. Haar drie dochters (toen 10,11 en 16 jaar jong) moesten bij hun stiefvader Peter H. (44) blijven. "Hij zoop zich te pletter, en dan verkrachtte hij ons telkens weer. We moesten beurtelings met hem het bed delen. Na de terugkeer van hun moeder zocht de oudste zus hulp bij een sociale assistente op school en die lichtte de Jeugdzorg in.

Pleeggezin
Toen kwam er een verrassende wending: de drie kinderen werden in een pleeggezin geplaatst en mochten zelfs geen contact met hun moeder meer hebben. De meisjes voelden zich juist bestraft en mochten pas nadat hun moeder gescheiden was van de dader en verhuisd was, terugkeren bij haar. Het gruwelijke misbruik bleef knagen aan de jongste van de drie zusjes, tot ze nu dus uit het leven stapte.

Op vrije voeten
De politie vond de afscheidsbrief van Kathrin op haar kamer en haar zussen bevestigen de verkrachtigen. Peter H. werd ondertussen aangeklaagd voor 13 gevallen van kindermisbruik, maar hij loopt nog vrij rond. En op zijn proces zal de belangrijkste getuige ontbreken. (kh)

 

 

Meisje (12) pleegt zelfmoord op Facebook Live nadat ze "misbruikt werd door familielid"

 

Een twaalfjarig meisje uit Cedartown (Georgia) heeft haar zelfmoord live uitgezonden via Facebook. Katelyn Nicole Davis zag geen andere uitweg meer nadat een familielid haar seksueel misbruikt had. Het filmpje doet nu de ronde op internet, de politie staat naar eigen zeggen machteloos om het offline te halen.

Het drama vond op 30 december plaats. Agenten hadden zich die avond nog naar haar huis gehaast, maar kwamen te laat.

Het filmpje werd van haar Facebookpagina gehaald, maar de beelden blijven helaas circuleren. Meteen na haar dood werd de lokale politie overstelpt met telefoontjes van ongeruste burgers die lieten weten dat de video op bepaalde sites terug te vinden was.

"Ook wij willen natuurlijk dat die beelden niet meer te zien zijn", aldus politiechef Kenny Dodd. "We hebben enkele sitebeheerders gecontacteerd met de vraag om ze offline te halen, maar wettelijk zijn ze daar niet toe verplicht. Een beetje gezond boerenverstand volstaat volgens mij nochtans om tot dat besef te komen."

Volgens de lokale nieuwssite Coosa Valley News had Davis op 27 december in haar blog geschreven dat ze seksueel misbruikt geweest is door een familielid. Hij zou haar daarbij ook geslagen hebben met een broeksriem. "Hij probeerde mij te verkrachten", klonk het. "Ik zei dat hij zich niet zo pervers mocht gedragen in het bijzijn van mijn jongere broers en zussen. Hij antwoordde dat ik maar zelfmoord moest plegen."

 

In een tweede post liet 'Dolly' -zoals ze zichzelf op sociale media noemde- weten dat ze depressief was. Ze vroeg aan haar volgers of zij geen oplossingen kenden en bracht ook verschillende methodes om zelfmoord te plegen ter sprake.